woensdag

17.11.2021

20:15

Podium - Klassiek

Duo Coordonné

Terrain Vague – cd-presentatie

Coordonné is een jong duo, ontstaan in de oefenlokalen van het Koninklijk Conservatorium van Gent. Met het promoten én uitvoeren van oude muziek als doel, spelen Anna Nuytten en Thomas Langlois, gewapend met stem en luit, reeds 2 jaar spraakmakende concerten. Hun bijzondere passie voor muziek uit de renaissance en barok, maar zeker ook hun eigentijds repertoire uit zich in fijnbesnaarde en originele uitvoeringen. Oude klanken en frisse kleuren vermengen zich op een onverwachte en verrassende manier.

De muziek van John Dowland vormt de rode draad doorheen het programma, meer bepaald: de lute song, de specifieke manier waarop Dowland luit en stem combineert. Het is één van de meest intieme vormen van kamermuziek, die we ook bij tijdgenoten als Thomas Campion en John Danyel kunnen terugvinden. In Italië waren Barbara Strozzi en Francesca Caccini (vrouwelijke) meesters in het genre. In de liederen van Jacques Brel en Barbara zag Duo Coordonné een ongelooflijk potentieel om dezelfde combinatie van instrumenten toe te passen. Als ze zich voorstellen hoe een figuur als John Dowland bijna 400 jaar geleden met muziek en tekst omging, herkennen ze in deze twee moderne chansonniers eenzelfde werkwijze.

Het duo stelt met veel plezier zijn nieuwste cd aan ons voor, die afgelopen voorjaar werd opgenomen in de Sint-Pieterskerk te Leut.

Terrain Vague: liederen voor zang en luit van Dowland, Danyel en Caccini, Brel en Barbara (volledige programma zie website)

J. Dowland - Farewell unkind Farewell
J. Danyel - Like as the lute delights
J. Brel - Chanson des vieux amants
F. Caccini - Lasciatemi qui solo
J. Brel - Voir un ami pleurer
B. Castaldi - Arpeggiata a mio modo
J. Dowland - I saw my lady weep
B. Strozzi - Amor Dormiglione
Barara - A Göttingen
J. H. Kapsberger - Avrilla mia
J. Dowland - In darkness let me dwell
J. Dowland - Can she excuse
J. Brel - Ne me quitte pas
J. Dowland - Now o now I needs must part
Barbara - Dis quand reviendra tu
T. Campion - The cypress curtain of the night

Duo Coordonné: Anna Nuytten: mezzosopraan - Thomas Langlois: renaissanceluit en theorbe - foto: An Van Gijsegem

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€16,00
abo / groep€12,00
-26€10,00