dinsdag

16.10.2018

Scholen - Secundair Onderwijs

DOX en BLACK SHEEP CAN FLY - volzet

IN HET HOL VAN DE LEEUW (2de gr SO)

Extra voorstelling op 15.10 om 14 uur - Volzet!

3de, 4de jaar Secundiar Onderwijs

In een gevangeniscel vecht de jonge intelligente Reda een gevecht uit met zichzelf. Na een confrontatie met zijn vader escaleert alles. Hoe kan het dat zijn leven deze koers heeft genomen? Wiens schuld is het? Waarom is zijn vader er niet voor hem?

Aan de hand van het verhaal van de jonge gedetineerde Reda, die opgesloten zit tussen vier muren, de oordelende blik van de maatschappij en zijn eigen gedachten, speelt In het hol van de leeuw in op hokjesgeest onder jongeren en de magische maar ook donkere kracht van de (eigen) verwachting die daaruit voortvloeit. Het feit dat Reda’s vader nauwelijks een rol heeft gespeeld in zijn opvoeding, heeft zijn eigenwaarde geen goed gedaan. Wanneer ouders hogere verwachtingen hebben, presteren hun kinderen beter. Wanneer verplegers lagere verwachtingen hebben, worden hun patiënten neerslachtig. Keer op keer blijkt: verwachting is zowel een krachtige stimulans als een machtig wapen. Dit zogenaamde Rosenthal-effect (naar een onderzoek uit de jaren zestig) is een van de belangrijkste bevindingen binnen de psychologie.

In het hol van de leeuw is een confronterende muziektheatervoorstelling met rapmuziek en scherpe humor. De voorstelling wordt gespeeld door vier acteurs/musici, met multitalent Yannick Jozefzoon in de hoofdrol (bekend van o.a. Flikken Rotterdam).

 

Duur: 75 min.
Toegangsprijs: 6 euro

Omkadering: interactief digitaal lespakket: Lesbrief Dox
Hierbij enkele
voorbereidende educatiefilmpjes!

Meer info en reservatie via de jeugdprogrammator Linda Cesar, linda.cesar@maasmechelen.be

spel: Yannick Jozefzoon, Sahand Sahebdivani, e.a. - regie en tekst: Saman Amini en Nima Mohaghegh - scenografie: Alaa Minawi - artistiek advies: Hildegard Draaijer - foto: Karmerich Budwilowitz

Locatie Schouwburg
Timing10:30 / 14:00
Prijs€6,00