donderdag

25.11.2021

20:15

Podium - Klassiek, Lezingen - Venster op de Wereld

Dirk De Wachter - Venster op de wereld Venster op de wereld

GEANNULEERD

De lezing van Dirk De Wachter op donderdag 25/11/2021 wordt omwille van gezondheidsredenen geannuleerd. Helaas moeten we de lezing opnieuw uitstellen.

We zoeken - in overleg - naar een nieuwe datum. Zodra we meer weten, brengen we jullie op de hoogte. Tickets blijven voorlopig geldig tot we meer informatie hebben.

Kunst is geen kennen, de wereld is geen quiz.

Professor en psychiater Dirk De Wachter, verbonden aan de KU Leuven en aan het Universitair Psychiatrisch Centrum Kortenberg, verwierf bekendheid bij het grote publiek als auteur van artikelen in kranten en tijdschriften over de gevolgen van geweldsdelicten en zijn boeken over diepmenselijke thema’s, o.a. Liefde. Een onmogelijk verlangen? en De wereld van De Wachter.
Het is van 2014 geleden dat Dirk De Wachter te gast was in onze (uitverkochte) schouwburg met de lezing Borderline Times - Het einde van de normaliteit, gebaseerd op één van zijn boeken.

In Van de schoonheid en de troost verdiepen Dirk De Wachter, hoboïst Bram Nolf en pianist Daan Vandewalle zich in de vraag of schoonheid en kunst van ons betere mensen kunnen maken en wat de relatie is tussen esthetiek en ethiek.

In het boek Museum Dirk De Wachter, Kunst & Psychiatrie in borderlinetijden zegt hij: Kunst bevindt zich aan de rand van de regels, balanceert op de borderline van de tijd en genereert daardoor nieuwe spelregels en ontrafelt nieuwe betekenissen. Juist doordat de boodschap van kunst niet altijd in ons bewustzijn wordt gevoeld, kan het diepere lagen raken in onszelf. Daarom raken we ontroerd, ook al weten we eigenlijk niet wat ons precies ontroert.

Hoboïst Bram Nolf is solist bij het Nationaal Orkest van België en professor aan de Ecole Supérieure des Arts in Mons. Pianist Daan Vandewalle is professor aan het Conservatorium van Gent. Naast het geijkte pianorepertoire is hij gespecialiseerd in de Amerikaanse pianomuziek uit de 20ste en 21ste eeuw.

Deze activiteit wordt omwille van Covid-19 verplaatst naar 25 november 2021. Aangekochte tickets blijven geldig.

Organisatie: CC, Avansa Limburg i.s.m. vtbKultuur, De Bolster, Davidsfonds en Bibliotheek Maasmechelen

De lezingenreeks Venster op de wereld nodigt bekende en minder bekende sprekers uit die hun sporen verdienden in het breed maatschappelijk debat.

Foto: Norbert Maes

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€9,00
abo / groep€9,00
-26€9,00