dinsdag

20.11.2018

20:15

Podium - Theater

de Roovers & Muziektheater Transparant

Het Bezoek (F. Dürrenmatt)

Het failliete stadje Güllen staat een bijzonder evenement te wachten. 45 jaar geleden vertrok Claire Zachanassian er als arm meisje. Nu keert ze als de rijkste vrouw ter wereld terug voor een kort bezoek. De inwoners hopen dat ze met haar fortuin het verarmde stadje zal redden.

Claire wordt feestelijk ontvangen en treedt plechtig, compleet met koffers en een doodskist, de stad in. Na de toespraak van de burgemeester belooft zij het stadje één miljard frank. Maar eerst moet het onrecht dat haar hier ooit is aangedaan, hersteld worden. In ruil voor het geld eist ze de dood van haar jeugdliefde, de kruidenier Alfred Schil. De bevolking wijst het voorstel verontwaardigd af. Maar hoe lang kan een mens in nood weerstaan aan de verleidingen van het geld en aan de druk van de massa?

De Zwitserse schrijver Friedrich Dürrenmatt (1921-1990) schetst een meedogenloos en grimmig beeld van de samenleving, van het wankele Europa en de onontkoombare gevolgen van het kapitalistisch systeem.

Het Bezoek is een bijtende farce, je feestelijk aangeboden door de vier Roovers, Warre Borgmans (Het eiland, Marina), Bert Haelvoet (Spitsbroers, Wat Als?), Michael Vergauwen (Cordon, Aspe) en de klassieke musici van LÂP.  

Gratis inleiding om 19.30u.

van en met de Roovers: Robby Cleiren, Sara De Bosschere, Luc Nuyens, Sofie Sente & Bert Haelvoet, Warre Borgmans, Michael Vergauwen - tekst: Friedrich Dürrenmatt - dramaturgie: Bram De Sutter - muziek: LÂP: Naomi Beeldens, Isaak Duerinck, Alexandra Oppo, Ewout Lehoucq - kostuums: Pynoo - scenografie en foto's: Stef Stessel

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€16,00
abo / groep€15,00
-26€13,00