dinsdag

28.11.2017

20:15

Podium - Theater

De Roovers

Arabische Nacht (R. Schimmelpfennig)

Francisca kan zich niet herinneren dat ze ooit een Arabische prinses was. Samen met haar vriendin Fatima woont ze in een appartement. Elke avond valt ze er op de sofa in een diepe slaap en ontwaakt pas als de zon weer opkomt, als was ze een oriëntaals Doornroosje. Niets of niemand kan haar wakker krijgen, tot op één nacht drie mannen haar trachten te kussen: de syndicus van het woonblok, een romantische voyeur en Fatima’s vriend Kalil. In een spel van begeerte en toeval krijgen de trajecten van de protagonisten een noodlottige wending.

Met Arabische Nacht kiezen de Roovers - na De Gouden Draak - opnieuw voor een stuk van Schimmelpfennig. Roland Schimmelpfennig (1967), één van Duitslands meest gespeelde toneelauteurs, woonde een tijdje in Istanbul en schreef zijn sprookje van Duizend-en-één-Nacht in de fragmentarische stijl die zijn handelsmerk werd. Het stuk bestaat uit vijf prachtig gemonteerde monologen. Werkelijkheid en fantasie lopen in Arabische Nacht op ingenieuze wijze door elkaar. Net als in een droom roept het ene beeld het andere op en vormen ze samen een logisch geheel. Maar toch ook weer niet. De Roovers brengen het publiek met dit surrealistisch sprookje naar fantasierijke oorden.

Gratis inleiding om 19.30u. 

 

Belgische Roovers en Duitse toneelschrijver Schimmelpfennig blijken opnieuw een gelukkige match. (…) Het is broeierig. Benauwd. Zodanig, dat het na een tijdje lijkt of je van het zuurstoftekort gaat hallucineren. (…) Een grote stad, anonieme flatgebouwen. Mensen die langs elkaar heen leven. Een gevoel van eenzaamheid en gebrek - aan contact, aan zuurstof, aan water. Met hun nuchtere aanpak en onderkoeld gevoel voor humor maken de Roovers van de Schimmelpfennig-types mensen met een klein, fijn levensverhaal. (…) Ze dolen voort, deze aardse personages, in een sprookje dat af en toe harde werkelijkheid is. Ook onze werkelijkheid. De Volkskrant
Lees meer

spel: Robby Cleiren, Sara De Bosschere, Sofie Sente, Luc Nuyens, Said Boumazoughe - tekst: Ronald Schimmelpfennig - livemuziek: Elko Blijweert - foto: APImages, Stef Stessel (portretfoto)

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€14,00
+60€13,00
-26 / abo / groep€11,00