woensdag

11.03.2020

20:15

Podium - Theater

De Kolonie MT

De Woordenaar

Gratis inleiding om 19.30 uur.

Nadat hij zich met het onvergetelijke Missie al de theatergeschiedenis heeft ingespeeld, en een al even grote krachttoer heeft opgevoerd in de voorstelling Para, maakt Bruno Vanden Broecke met Muziektheater De Kolonie MT een nieuwe monoloog.

De Woordenaar wordt een explosief theaterconcert waarin hij een man is met een missie, een lichtend voorbeeld om te volgen. Wat hij te bieden heeft, is een handleiding voor ons leven, geïnspireerd door Leaves of Grass (1855), één van de bekendste Amerikaanse dichtbundels.

Auteur Walt Whitman schreef er een bijbel mee voor de mid 19de-eeuwse Amerikaanse mens. Geen ander dichtwerk bevat zoveel werkelijkheid, zoveel verbeelding, zoveel taal, zo wordt gezegd. Whitman schreef ook zeer muzikaal, wat zijn grote impact verklaart op beat poets, rappers en - ook - De Woordenaar.

Omringd door 3 topmuzikanten en meer dan 30 instrumenten duikt Bruno Vanden Broecke onder in het leven van alledag zoals het is of zoals je dacht dat het was. De Woordenaar wordt een sublieme combinatie tussen swingende woorden en sprekende muziek, met ruimte voor improvisatie.

Elke voorstelling is een nieuw en uniek muziektheaterfeest.

Bekijk hier de trailer

Reportage ATV

De Woordenaar is een combinatie waar geen speld tussen de krijgen valt. De timing verraadt vakmanschap, het evenwicht tussen ­solo en samenklank een teamprestatie van een hogere orde. Vanden Broeckes trouwpartij mag dan in mineur eindigen, zijn huwelijk met De Kolonie MT is er eentje dat toeters en bellen verdient. De Standaard ****

Lees hier de volledige recensie

 

 

tekst, spel & concept: Bruno Vanden Broecke - compositie & concept: Bo Spaenc - livemuziek: Bo Spaenc, Pol Vanfleteren, Johan Vandendriessche & Dante Verspaendonck of Amber Meert - vorm & licht: Mark Van Denesse - met steun van de Vlaamse Gemeenschap, CC Berchem, de Tax Shelter & Gallop Tax shelter - foto: Jan Marchand

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€16,00
abo / groep€14,00
-26€10,00