dinsdag

23.01.2018

20:15

Podium - Theater

de KOE

HelloGoodbye

Zijn we opgelucht ergens aan te komen, alleen omdat we ergens anders konden vertrekken? Welk verleden nemen we mee, en welke bagage laten we achter? Wat geven we daarover prijs tijdens een ontmoeting? Hoelang mag een begroeting duren voor het geen begroeting meer is, maar een gesprek? En hoelang mag het afscheid duren voor we de indruk geven dat we nergens naartoe gaan? Waarom blijven we zo graag in de hal, als we aankomen? Waarom kunnen mensen die hun jas aandoen om weg te gaan, maar niet vertrekken? Zijn ze bang om ergens anders aan te komen?

In HelloGoodbye probeert de KOE ‘het midden’ - ook een belangrijk thema in de vorige voorstelling Beckett Boulevard (januari 2017 in onze schouwburg) - te ontlopen. HelloGoodbye is een komedie opgebouwd met aankomst- en vertrekscènes uit de Russische en westerse literatuur, aangevuld met eigen teksten. Acht acteurs, onder wie de onnavolgbare Sien Eggers, laten in een symbiose van ontvangst -en afscheidsceremoniën vijfendertig personages opkomen en afgaan. Want niemand blijft.

Gratis inleiding om 19.30u.

 

 

En het mooie is, al die flarden tekst vormen samen een eenheid: een doorlopend discours over samenhang, betekenis, context, de kern der dingen -en het ontbreken daarvan. Heerlijk. De Volkskrant****

Ook nu weer is de creativiteit van Sien Eggers, Natali Broods, Ans Van den Eede, Tanya Zabarylo, Mats Vandroogenbroeck, Peter Van den Eede, Willem de Wolf, Michel Vergauwen, vinnig en homogeen, een zoveelste halte van Cie. De Koe die mensen toont in een vrolijk pessimisme. Nog altijd een ‘coup’ van belang.  Theatermaggezien

Recensie concert news.be

Recensie De Volkskrant

Recensie Theatermaggezien

Trailer voorstelling

van en met: Natali Broods, Sien Eggers, Ans Van den Eede / Greet Jacobs, Tanya Zabarylo, Willem de Wolf, Peter Van den Eede, Michael Vergauwen, Mats Vandroogenbroeck - dramaturgische ondersteuning: Louise Van den Eede - techniek en lichtontwerp: Bram De Vreese en Pol Geusens - productie: de KOE - foto's: Koen Broos - met de steun van de Vlaamse overheid.

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€14,00
abo / groep€13,00
-26€11,00