vrijdag

09.03.2018

20:15

Podium - Klassiek

Cuarteto Quiroga & Veronika Hagen

PROGRAMMAWIJZIGING | W.A. Mozart, B. Bartók

Het prijswinnende Spaanse Cuarteto Quiroga wist zich de afgelopen jaren te profileren als één van de meest dynamische en unieke kwartetten van zijn generatie. Het kwartet geniet internationale erkenning van critici en publiek door zijn gedurfde en originele benadering van het strijkkwartetrepertoire.

Cuarteto Quiroga kwam vorig seizoen voor het eerst naar de Sint-Pieterskerk te Leut en maakte zoveel indruk, dat we het meteen opnieuw uitnodigden, ditmaal in uitstekend gezelschap van Veronika Hagen, stichtend lid van het beroemde Hagen Kwartet, dat al vaker op ons podium te horen was.

Samen voeren ze het onvergetelijke Strijkkwintet KV 515 van Mozart uit, algemeen beschouwd als één van zijn meest geslaagde kamermuziekwerken. Met de delicate stemvoering en de plotse stemmingswisselingen is dit werk bij deze concerterende musici in zeer goede handen. Openen doen we met duetten van Mozart en Bartók voor twee violen. De duetten worden alternerend gebracht. Een interessante aanpak omdat beide componisten meer gemeen hebben dan men denkt.  In zijn tweede kwartet laat Bartók de Hongaarse volksmuziek zingen.

Dit concert wordt ongetwijfeld opnieuw een feest voor het oor en één van de toppers van volgend seizoen.

W. A. Mozart & B. Bartók - Duos voor twee violen
B. Bartók - Strijkkwartet nr. 2, Sz. 67
W.A. Mozart - Strijkkwintet in C, KV 515

Aitor Hevia: viool - Cibrán Sierra: viool - Josep Puchades: altviool - Fernando Arias: cello - Veronika Hagen: altviool - foto kwartet: Molina Visuals - foto Veronika Hagen: Harald Hoffmann

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€17,00
+60€16,00
-26 / abo / groep€14,00