vrijdag

18.03.2022

20:15

Podium - Klassiek

Cuarteto Quiroga

NIEUWE DATUM Viejo mundo | Nuevo mundo

Dit concert werd verplaatst van 3.12.21 naar 18.03.22. Alle tickethouders voor het concert op 3.12 ontvingen een mail met meer informatie.

Het prijswinnende Spaanse Cuarteto Quiroga wist zich de afgelopen jaren te profileren als één van de meest dynamische en unieke kwartetten van zijn generatie. Cuarteto Quiroga ontleent zijn naam aan zijn legendarische landgenoot Manuel Quiroga Losada. Quiroga was aan het begin van de vorige eeuw één van de meest gevierde violisten van Europa met een indrukwekkende internationale carrière.

Het kwartet geniet door zijn gedurfde en originele benadering van het strijkkwartetrepertoire internationale erkenning van critici en publiek. In 2018 bracht Cuarteto Quiroga Veronika Hagen mee naar de Sint-Pieterskerk voor een onvergetelijk concert.

In Viejo Mundo | Nuevo Mundo beluister je het kwartet in al zijn veelzijdigheid. Het combineert pareltjes van de 18de-eeuwse hofcomponisten Canales en Brunetti, door het kwartet zelf ontdekt in de koninklijke archieven, met twee schitterende composities uit de Nieuwe Wereld, geënt op volksmuziek: Ocho Tientos van Rodolfo Halffter, die na de Spaanse Burgeroorlog naar Mexico uitweek, en het meeslepende eerste kwartet van de Argentijn Alberto Ginastera.

Het Spaanse Cuarteto Quiroga laat je even in warmere oorden vertoeven. We nodigen dit topkwartet graag opnieuw uit voor een spraakmakend concert in onze kamermuziekreeks.

A beautiful tone combined with an unblemished technique […] The sound quality and balance between instruments is admirable […] every detail in the score is faithfully reproduced. The Strad, UK

M. Canales - Strijkkwartet in Sol groot Op. 3, Nr. 5
R. Halffter - Ocho Tientos, Op. 35
G. Brunetti - Cuarteto in Bes L185
A. Ginastera - Strijkkwartet nr.1, Op. 20

Aitor Hevia: viool - Cibrán Sierra: viool - Josep Puchades: altviool - Helena Poggio: cello - foto: Molina Visuals

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€20,00
abo / groep€16,00
-26€10,00