dinsdag

04.02.2020

20:15

Podium - Theater

Compagnie Cecilia

LOCKE (uitverkocht!)

Ivan Locke, een plichtsbewuste bouwondernemer en goede vader, vertrekt op een dag van zijn werk naar huis. Aan de verkeerslichten beslist hij echter rechtsaf te slaan waar hij normaal links moet.
Wat volgt is qua structuur en personages één van de strafste filmscenario’s ooit, geschreven door scenarioschrijver en regisseur Steven Knight, die ook de series Peaky Blinders en The Detectives op zijn naam mag schrijven.
Stap voor stap komen we te weten wat Ivan drijft om gedurende de anderhalf uur durende autorit die op zijn beslissing volgt, heel zijn leven op het spel te zetten. Locke gaat over verantwoordelijkheid nemen en principes volgen, ook als je er alles door dreigt kwijt te spelen, omdat de waarheid belangrijker is dan alles.

Samen met klasbakken Tom Vermeir en Koen De Graeve zet Yahya Terryn zijn tanden in dit hartverscheurende verhaal dat zich in één autorit afspeelt. Elke avond speelt één van de twee acteurs de hoofdrol en de andere zes bijrollen. De avond erop draait alles om. Een theatrale tour de force kortom.

De livesoundtrack van de hand van Johannes Verschaeve (The Van Jets), Luk Vermeir (Isolde Lasoen, Tiny Legs Tim), Frederik Heuvinck (A Brand, King Dalton), Ben Brunin (Isolde & Les Bens) zet alles onder stoom. Locke wordt een trip die niemand onberoerd zal laten.

Gratis inleiding om 19.30 uur.

Tijdens de voorstelling wordt er gerookt op scène.
De voorstelling bevat enkele luide passages. Er zijn oorstopjes ter beschikking.

 

spel: Koen De Graeve, Tom Vermeir - livemuziek: Ben Brunin, Frederik Heuvinck, Luk Vermeir, Johannes Verschaeve - tekst en regie: Yahya Terryn - kostuums: Ellen Kromhout - geluid: Saul Mombaerts - licht en video: Bram Geldhof - productie: Compagnie Cecilia met de steun van Vlaamse Gemeenschap, Stad Gent - foto's: Kurt Van der Elst

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€16,00
abo / groep€14,00
-26€10,00