woensdag

03.05.2023

20:15

Podium - Klassiek

Claron McFadden en Alexander Melnikov

Vox Humana

Zangeres en stemkunstenaar Claron McFadden is al decennia een vaste waarde in de nieuwste muziek, geroemd om haar virtuoze beheersing én haar intense zeggingskracht. Met pianopoëet en geestverwant Alexander Melnikov brengt McFadden een bont programma van 20ste-eeuwse vocale composities: van de virtuoze solo’s van Luciano Berio en diens muze Cathy Berberian tot indringende liedcycli van Sergej Prokofjev, Oliver Knussen en George Crumb. ‘An exhilerating and unorthodox show’, volgens The Independent.

Net als Knussen nam Crumb de lyriek van Walt Whitman als uitgangspunt. Crumb zoekt de grenzen op van wat er vocaal en pianistisch mogelijk is, maar de pijnlijk mooie melodielijn en glinsterende pianokleuren maken van Apparition een verrukkelijke luisterervaring. In de grafisch genoteerde werken van John Cage, Berio en Berberian mag McFadden alles uit de kast halen. Berberians Stripsody ziet er zelfs uit als een strip. En in Erwin Schulhoffs orgastische Sonata Erotica moeten zangeres én publiek de schaamte voorbij.

Kom genieten van 20ste-eeuwse stemkunst in al haar vormen!

S. Prokofiev - 5 Songs without Words, Op. 35
J. Cage - ARIA L. Berio - Sequenza III
C. Berberian - Stripsody
O. Knussen - Whitman Settings Op. 25a
A. Schnittke - Improvisation und Fuge
E. Schulhoff - Sonata Erotica
G. Crumb - Apparition, Elegiac Songs and Vocalises

Claron McFadden: sopraan - Alexander Melnikov: piano - foto Claron McFadden: Erik de Jong - foto Alexander Melnikov: Julien Mignot

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€20,00
abo / groep€16,00
-26€10,00