vrijdag

26.04.2019

20:15

Podium - Theater, Podium - Familie

Circus Ronaldo

Fidelis Fortibus

Circus Ronaldo strijkt voor het eerst neer Maasmechelen!

Geselecteerd voor het Theaterfestival 2016
Winnaar Cultuurprijs Beste Circusvoorstelling 2017 Barcelona
Winnaar Ultima Circus 2018 van de Vlaamse Gemeenschap

No spettacolo. In Fidelis Fortibus (Trouw aan de Dapperen) betreedt het publiek een circustent waar alle artiesten overleden zijn. Enkel de clown is overgebleven en hij weigert te vertrekken. Hij heeft iedereen begraven rond de cirkel van verkleurd zaagsel. De graven zijn herkenbaar. Daar ligt de koorddanseres, met haar ballerina’s, versierd met verwelkte rozen. Daar ligt de witte clown, met zijn trompet, elke dag opgeblonken aan het kruis. Daar ligt de directeur, waarbij hij nog steeds angstig in een grote boog om het graf heen loopt. De clown geeft niet op en blijft altijd doorgaan, wat er ook gebeurt. Want al zakt de tent in en ben je helemaal alleen, the show must go on …

Fidelis Fortibus gaat niet specifiek over alleen-zijn, maar een heel klein beetje over eenzaamheid. De voorstelling gaat vooral over trouw. Eeuwige trouw. Trouw aan familie, aan een geliefde. Trouw aan het werk van je voorouders. Trouw aan je onuitgesproken beloften. En over de grens tussen trouw en waanzin.

Fidelis Fortibus is een grappige, poëtische solo vol nostalgie in een prachtig decor. Een tour de force van Danny Ronaldo, die alleen in de piste staat en een ode brengt aan de bijna absurde verbondenheid, die de oude circusfamilies zo’n mystieke melancholie geeft.

Danny Ronaldo behoort tot de zesde generatie van een van de bekendste circusfamilies van het land. De roots van het huidige Circus Ronaldo vinden hun oorsprong in het midden van de 19de eeuw, toen voorvader Adolf Peter Van den Berghe (1827) samen met zijn geliefde Maria Cronenberg een eigen circusgezelschap oprichtte.

De voorstelling wordt gespeeld in een circustent in het park van het cultuurcentrum en is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar.  

 

Wat Danny Ronaldo hier weer voor elkaar krijgt, doet je in opperste verwondering staan. ... Wat spectaculair is, is de intimiteit waarmee hij de grandeur van het circus eert. Focus Knack ****

Door de tranen heen overwint de lach. De Morgen****

Gelaagd, verbeeldend, verstild circus, hét kan. Theaterkrant****

Danny Ronaldo won op 5 februari 2019 de prestigieuze Ultima Circus 2018 van de Vlaamse Gemeenschap!
Uit het Juryrapport: De voorbije jaren werd baanbrekend werk neergezet voor en in het Vlaamse circuslandschap. Dat is uitermate positief nieuws en zou voor de jury meerdere laureaten mogen opleveren. Na een diepgaand gesprek schuift de jury circusartiest Danny Van den Broeck, best gekend als Danny Ronaldo, naar voren als laureaat van de Ultima voor Circus 2018. De jury noemt Danny een echte vakman. Zijn meesterschap in de solovoorstelling Fidelis Fortibus, Latijn voor ‘Trouw aan de Dapperen’, leverde hem onlangs nog de prijs voor ‘Beste circusvoorstelling 2017’ op tijdens de Ciutat de Barcelona Awards.

I.s.m. Jeugddienst Maasmechelen

OMRUILVOORDEEL UiTPAS-punten: GRATIS TICKETS!
Wanneer je één ticket koopt voor deze voorstelling, ontvang je het tweede ticket gratis in ruil voor 20 punten op je UiTPAS-spaarkaart!
Tickets minstens 3 dagen voor de voorstelling af te halen op het secretariaat van het cultuurcentrum. je kunt ook een mail met je UiTPASnummer sturen naar info@ccmaasmechelen.be. Voor deze actie kom je eveneens in aanmerking met de UiTPAS verhoogde tegemoetkoming.Je betaalt dan 2,4 euro voor je ticket. Het aantal gratis tickets is beperkt, wacht niet te lang.

spel en concept: Danny Ronaldo - muziek: Tony Decap en David Van Keer - coaching: Lotte van den Berg - foto: Benny De Grove

Locatie Park Cultuurcentrum
Aanvangsuur20:15
Prijs€12,00
abo / groep€12,00
-26€12,00