woensdag

29.04.2020

14:00

Podium - Film

Can You Ever Forgive Me? Cinématinee

Marielle Heller, 2018

In de jaren ’70 en ’80 verdiende Lee Israel (Melissa McCarthy) haar geld met biografieën van grote sterren als Katharine Hepburn, Tallulah Bankhead en Estée Lauder. Al snel raakt haar werk out of vogue, waarop een zware financiële malaise volgt. Samen met haar loyale vriend Jack (Richard E. Grant) stuit de drankzuchtige maar snuggere Lee toevallig op een goudmijn door sappige brieven van beroemdheden te fingeren en te verkopen aan gewillige verzamelaars.

Onnadrukkelijk ontroerende momenten en harde humor wisselen elkaar af in het Oscargenomineerde scenario van Nicole Holofcener en Jeff Whitty, dat ook als criminele thriller - hoe ongevaarlijk en geweldloos ook - goed in elkaar zit.

De rol van Melissa McCarthy als Lee Israel is om je vingers bij af te likken: intelligent, komisch en weerzinwekkend - ze is het allemaal tegelijk.

Deze film wordt vertoond onder de noemer Cinématinee en maakt deel uit van het cultuuraanbod voor senioren. Voor een zitje betaal je 5 euro, inclusief een drankje.

McCarthy speelt bewonderenswaardig ingehouden in Can You Ever Forgive Me? de Volkskrant****

Melissa McCarthy kan meer dan gekke bekken trekken. Met haar vertolking van Lee Israel versierde ze zelfs een Oscarnominatie. Bruzz ****

Organisatie: CC en Cultuurdienst i.s.m. dienstencentrum De Bolster, vtbKutuur, Davidsfonds en de seniorenadviesraad.

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur14:00
Prijs€5,00