vrijdag

02.02.2018

20:15

Podium - Klassiek

Camerata Kilkenny & David Power

The Piper and the Faerie Queen

Barokensemble Camerata Kilkenny is - zoals u al enkele keren in onze concertreeks kon horen - meester in het creëren van een bijzondere en authentieke sfeer. Met het programma The Piper and the Faerie Queen is dat niet anders. In het gezelschap van de Ierse doedelzakspeler David Power kiest het ensemble voor de unieke combinatie van traditionele Ierse muziek met 17de- en 18de-eeuwse composities uit het klassiek repertoire, geïnspireerd door verbeelding en literatuur.

Centraal in het programma staat de suite uit Henry Purcells maskerade The Fairy-Queen. De maskerade is een 17de-eeuws toneelspektakel met dans en muziek. De gesproken en gezongen tekst in The Fairy-Queen zijn van een anonieme schrijver die zich liet inspireren door thema’s uit Shakespeares A Midsummer Night’s Dream. Camerata Kilkenny brengt in dit programma de instrumentale stukken die Purcell voor The Fairy-Queen componeerde.

In Telemanns Gulliver Suite voor twee violen personifiëren de muzikale bewegingen in de danssuite dan weer de literaire karakters uit het bekende verhaal Gulliver’s Travels van Jonathan Swift. Muzikale verhalen en ongebreidelde fantasie komen ook terug in de traditionele Ierse intermezzi voor uilleann pipes of Ierse doedelzak, die u ongetwijfeld in een feeërieke stemming brengen.

David Power brings a breathtaking frashness to the set, his fluid, fluent playing as light as a feather. Irish Times

H. I. F. Biber - Mystery sonata nr. 1, The Annunciation
G. P. Telemann - Gulliver Suite voor twee violen, TWV 40:108
G. P. Telemann - Suite voor strijkers en continuo in g klein, TWV 55:g1, La Musette
H. Purcell - Suite uit The Fairy-Queen
B. Marini - Passacalia à 4
J.-M. Leclair - Pastorale musette en menuet uit Scylla et Glaucus
Traditionele Ierse werken

Maya Homburger: barokviool - Claire Duff: barokviool - Marja Gaynor: barokaltviool - Aoife Nic Athlaoich: barokcello (Sligo), - Sarah McMahon: barokcello - Barry Guy: contrabas - Malcolm Proud: klavecimbel en orgel - David Power: Ierse doedelzak

Camerata Kilkenny wordt door Culture Ireland financieel gesteund voor dit concert.

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€17,00
+60€16,00
-26 / abo / groep€14,00