zondag

14.05.2023

15:00

Podium - Familie, Podium - Klassiek

Bryggen Kwartet

Zwanen (vanaf 7 jaar)

Over zwanen worden de wildste dingen verteld. Dat het betoverde meisjes zijn. Dat ze zonder hun zwanenkleed terug normaal zijn. Dat witte zwanen nieuwe baby’s naar onze wereld brengen en dat zwarte zwanen net het omgekeerde doen, maar dan met zielen van de doden. En dat zwanen voor ze sterven plots heel mooi kunnen zingen. Een zwanenjong ziet er niet uit en het beroep van zwanenmeester bestaat echt.

Auteur en theatermaker Nico Boon schreef een verhaal met alles wat hij over zwanen weet. Actrice Hanne Struyf vertelt. Op het podium ook negen zwanen. Ze spelen de mooiste zwanenmuziek uit het Hoge Noorden en de Baltische staten en brengen ons moeiteloos in hogere sferen!

Met muziek van Jean Sibelius, Edvard Grieg, Max Richter, Nicholas Britell en daar- bovenop een stevige dosis Scandinavische folk!

 

 

 

verteller en actrice: Hanne Struyf - muziek: BRYGGEN - Bruges Strings - muzikale leiding: Jolente De Maeyer - tekst: Nico Boon - bewerking tekst: Nico Sturm en Hanne Struyf - regie: Nico Sturm - concept: Liesbet Vereertbrugghen - accessoires: Eva Sauermann - inspiratiemap: Ingrid Van Kogelenberg - techniek: Peter Lauwers en deSingel - productionele ondersteuning: Pantalone - foto: Lynn Van Oijstaeijen

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur15:00
Prijs€16,00
abo / groep€12,00
-12€8,00