donderdag

31.01.2019

20:15

Podium - Klassiek

Brodsky Quartet

D. Sjostakovitsj - Sjostakovitsj Festival

Het Brodsky Quartet verwierf wereldwijd grote waardering door samenwerkingsprojecten met opvallende artiesten als Elvis Costello, Sting, Anne Sofie von Otter, Dawn Upshaw en Björk. Het kwartet werkte samen met vooraanstaande componisten, onder wie John Tavener, Witold Lutoslawski, Peter Sculthorpe en Peter Maxwell Davies en kon zo mee een stempel drukken op de nieuwe werken voor strijkkwartet.

Het Brodsky Quartet wordt beschouwd als één van de beste kwartetten van deze tijd en ook het publiek van CC Maasmechelen kan dit bevestigen na zijn overweldigend optreden vorig seizoen in de Sint-Pieterskerk te Leut. Na deze fenomenale avond nodigen we het Brodsky Quartet graag opnieuw uit. Tijdens twee avondvullende concerten speelt het een selectie uit de 15 strijkkwartetten geschreven door Dmitri Sjostakovitsj, misschien wel één van de belangrijkste klassieke componisten van de 20ste eeuw.

Je krijgt niet alleen een prachtig inzicht in de ontwikkeling die Sjostakovitsj als componist doormaakte, maar bladert tegelijk door een intiem muzikaal dagboek. Diepe droefheid, vurige hartstocht, stil protest, cynisch venijn: nergens verwerkte Sjostakovitsj zijn gevoelsleven en de geschiedenis van zijn vaderland dieper en aangrijpender dan in zijn strijkkwartetten.

Het gerenommeerde Brodsky Quartet keert op zijn beurt graag terug naar de Sint-Pieterskerk te Leut. Dit belooft een bijzondere tweedaagse te worden!

Concert - 31 januari 2019
D. Sjostakovitsj - Strijkkwartet nr. 11, Strijkkwartet nr. 4, Strijkkwartet nr. 2

Concert - 1 februari 2019
D. Sjostakovitsj - Strijkkwartet nr. 7, Strijkkwartet nr. 9, Strijkkwartet nr. 15

Duoticket concerten: €32

Daniel Rowland: viool - Ian Belton: viool - Paul Cassidy: altviool - Jacqueline Thomas: cello - foto: Eric Richmond

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€20,00
abo / groep€19,00
-26€17,00