zondag

25.11.2018

20:15

Podium - Klassiek

Boris Giltburg

M. Ravel, L. Van Beethoven, D. Sjostakovitsj, S. Prokofiev

De jonge en briljante Russisch-Israëlische pianist Boris Giltburg heeft reeds een indrukwekkend parcours afgelegd. Wereldwijd wordt hij geprezen voor zijn gevoelige, inzichtelijke en meeslepende interpretaties. Hij speelde een eerste maal in de kamermuziekreeks van CC Maasmechelen in 2014 voor een uitverkochte schouwburg.
Boris Giltburg werd een wereldster na zijn overwinning in de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano in 2013. Giltburg is Artist in Residence bij Flagey en Bozar in Brussel, maar CC Maasmechelen ontvangt hem graag opnieuw voor een uitdagend pianorecital.

Le Tombeau de Couperin van Ravel is een ostentatief werk voor piano, dat de componist opdroeg aan vrienden die gesneuveld zijn tijdens de Eerste Wereldoorlog. Beethovens pianosonate nr. 23 met bijnaam Appassionata wordt ook wel gezien als één van zijn meest wervelende sonates voor piano en ook Prokofievs ééndelige pianosonate nr. 3 is een afwisseling van woeste, energierijke en meer lieflijke passages. De vijf delen van Sjostakovtisj’ strijkkwartet nr. 3 kregen elk een uitgesproken titel mee. Zo luidt de titel van het eerste deel Luchthartige onwetendheid van een gewelddadige ramp, wat ervoor zorgt dat het strijkkwartet een verhaal over de oorlog werd.
Boris Giltburg bewerkte dit indrukwekkende strijkkwartet tot een werk voor piano.

Laat je meeslepen door het krachtige pianospel van Boris Giltburg. Dit concert wordt ongetwijfeld één van de toppers van het seizoen!

M. Ravel - Le tombeau de Couperin, M. 68
L. Van Beethoven - Pianosonate nr. 23 in f mineur, Op. 57 Appassionata
D. Sjostakovitsj - Strijkkwartet nr. 3 in F majeur, Op. 73 (arr. Giltburg)
S. Prokofiev - Pianosonate nr. 3 in a mineur, Op. 28

Boris Giltburg: piano - foto: Sasha Gusov

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€20,00
+60€19,00
-26 / abo / groep€18,00