dinsdag

22.09.2020

20:15

Podium - Klassiek, Lezingen - Venster op de Wereld

Beethoven 2020 - Jan Caeyers - Venster op de Wereld - NIEUWE DATUM Venster op de wereld

Beethoven - een biografie

Jan Caeyers is dirigent en musicoloog. Hij studeerde, werkte en woonde vele jaren in Wenen en specialiseerde zich in de achttiende- en vroegnegentiende-eeuwse muziek. Met de door hem opgerichte Beethoven Academie trad hij op in de belangrijkste concertzalen van Europa. Daarnaast is Jan Caeyers gastdirigent bij diverse orkesten en operahuizen. Hij doceert aan de universiteit van Leuven en wordt beschouwd als één van de grootste Beethovenspecialisten in Europa. Naar aanleiding van zijn immens populair boek Beethoven, een biografie reist Caeyers de wereld rond om lezingen te geven over Beethoven. Het boek is het resultaat van 20 jaar research en 5 jaar redactiewerk.

Ludwig van Beethoven wordt beschouwd als een van de grootste componisten aller tijden en hij is tot op de dag van vandaag nog altijd een van de populairste. Jan Caeyers portretteert Beethoven als geniaal componist, maar gaat ook in op zijn uiterst gecompliceerde en getourmenteerde persoonlijkheid. De feiten uit het leven van Beethoven - zijn sombere jeugd, zijn sterk wisselende stemmingen, zijn verlangens, zijn relaties en conflicten met familie en vrienden, zijn verhouding met de ‘onsterfelijke geliefde’, het drama van zijn doofheid - worden verbonden met zijn werk.

Jan Caeyers geeft je in een razend interessante lezing inzicht in de complexe figuur Beethoven.

2020 staat in het teken van Ludwig van Beethoven. Naar aanleiding van zijn 250ste geboortedag presenteert CC Maasmechelen een divers programma, dat een ode is aan de genialiteit van de componist.

De lezingenreeks Venster op de wereld nodigt bekende en minder bekende sprekers uit die hun sporen verdienden in het breed maatschappelijk debat.

Deze activiteit werd afgelopen seizoen noodgedwongen geannuleerd omwille van Covid-19. Het verheugt ons dat er een verschuiving naar deze datum mogelijk was.

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€9,00
abo / groep€9,00