zondag

19.01.2020

15:00

Podium - Familie

Beeldsmederij De Maan

De tuin van de walvis (vanaf 5 jaar)

Met de stemmen van Tom Van Dyck, Ini Massez, Stefaan Degand, Günther Lesage, Esther Lybeert, Pepijn Caudron, Stef De Paepe en Paul Contryn.

Beste Sprinkhaan, Ik wil iets bestellen.
Ik wil graag een bank op mijn rug.
Voor bezoek, om op te zitten, met een leuning.

Maar eigenlijk wil ik een tuin, met een bank.
Een fontein heb ik al.

Ik kan niet goed naar je toe komen. Kun jij alles hier bezorgen?
Ik woon midden in de oceaan.
Walvis

Als de sprinkhaan op een dag een briefje ontvangt waarin walvis hem vraagt om een tuin, verzamelt hij alles wat hij daarvoor nodig heeft. Hij laadt het in een boot en gaat op weg. Maar… waarom alsmaar meer en groter willen? Leidt dat tot het grote geluk? In De Tuin van de walvis wordt ons consumptiegedrag op minzame wijze onder de loep genomen.

De Tuin van de walvis is gebaseerd op de gelijknamige prachtvertelling, bekroond met de Zilveren Griffel 2016, van meesterpointillist Toon Tellegen. Het is een mix van livetheater en luisterspel, een levend schilderij met soundtrack en een VJ concert met overheads.

 

Klik op de foto voor trailer! 

De Tuin Van De Walvis is met al die verschillende bekende stemmen voor de helft een luisterspel, maar door zijn visuele vindingrijkheid ook veel meer dan dat. Het Nieuwsblad

spel en figuren: Paul Contryn - concept en regie: Stef De Paepe - naar Toon Tellegen - kostuumadvies: Katinka Heremans - muziek en geluid: Pepijn Caudron -vorm: Stef De Paepe, Paul Contryn en Stéphane Vloebergh - met de stemmen van Tom Van Dyck, Ini Massez, Stefaan Degand, Günther Lesage, Esther Lybeert, Pepijn Caudron, Stef De Paepe en Paul Contryn - zang: Stefaan Degand en Esther Lybeert - foto: Diego Franssens

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur15:00
Prijs€8,00
abo / groep€7,00
-12€6,00