vrijdag

23.03.2018

20:15

Podium - Klassiek

Bach@Leut 8 - Amandine Beyer & Gli Incogniti BACH@Leut 8

BWV… or not: The Inauthentic Bach

Het door Amandine Beyer bezielde barokensemble Gli Incogniti maakt naam met fijnbesnaarde, vindingrijke en avontuurlijke vertolkingen van de 17de-eeuwse muziek. Gli Incogniti ontleent zijn naam aan de Venetiaanse ‘Academia degli Incogniti’ uit de 17de eeuw. Net als de vrije denkers van toen volgt Gli Incogniti een eigenzinnig en origineel pad. Met een aanstekelijke fascinatie voor de barokmuziek blijft het ensemble gepassioneerd experimenteren met klank in een immer voortdurende zoektocht naar interessant repertoire en het herontdekken van de ‘klassiekers’.

Amandine Beyer & Gli Incogniti kiezen steeds voor een verfrissend programma met originele insteek. In Leut presenteren ze hun jongste cd met de sprekende titel BWV…or not. Al musicerend vestigen de musici de aandacht op de omstreden signatuur van sommige stukken. Het tweedelige programma opent in beide delen met werken waarvan het auteurschap gehuld is in het mysterie van de onwetendheid. Al geven de zorgvuldig beredeneerde suggesties van musicologen en experten natuurlijk een zeer betrouwbare indicatie.

Gli Incogniti wordt geprezen om het levendige samenspel en zijn immer interessante, persoonlijke aanpak. In de handen van Gli Incogniti zijn de verborgen schatten van de barokmuziek actueler dan ooit.

Il ne faut pas longtemps pour céder au charme d’Amandine Beyer et de ses Inconnus, tant la délicatesse du discours poétique est au rendez-vous (…) Tout cela vit, vibre, palpite, au gré de couleurs sans cesses changeantes. Du très grand art. Classica

J. S. Bach of C. P. E. Bach - Trio Sonate, BWV 1038
J. G. Pisendel - Sonate, BWV 1024
J. S. Bach - Trio Sonate, BWV 1079
C. P. E. Bach - Sonate, BWV 1020
J. S. Bach - Trio Sonate, naar BWV 1028

 

Duoticket concerten op 22 en 23 maart: 27 euro

Amandine Beyer: viool - Manuel Granatiero: traverso - Baldomero Barciela: viola da gamba - Anna Fontana: clavecimbel - foto Gli Incogniti: Clara Honorato - foto Amandine Beyer: Francois Sechet

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€17,00
+60€16,00
-26 / abo / groep€14,00