donderdag

22.03.2018

20:15

Podium - Klassiek

Bach@Leut 8 - Amandine Beyer BACH@Leut 8

J. S. Bach, J. Vilsmayr, N. Matteis

De Franse barokvioliste Amandine Beyer zorgt wereldwijd voor beroering. Ze is een echte vioolrevelatie en één van de markantste en avontuurlijkste violisten van het ogenblik. Dit kon u al beluisteren in de Sint-Remigiuskerk te Vucht in 2011 en 2013, waar ze sensationele concerten gaf.

Amandine Beyer heeft een ongelooflijke souplesse en naturel en speelt quasi onwerelds sensueel en betoverend. De complexiteit van partituren en composities lijkt bij haar in het niet te vallen. Barok is de taal waarin zij zich thuis voelt en waarin ze thuis is.

We zijn dan ook heel verheugd met haar komst voor twee bijzondere concerten in het kader van Bach@Leut 8. Het repertoire van de barokviolist wordt dankzij musicologisch onderzoek nog elke dag verder geëxploreerd. Barokviolisten hebben een ruime keuze uit de prachtigste composities van de 17de eeuw, gaande van het werk van de grote meesters tot de nog onontgonnen parels van minder bekende componisten. In dit programma plaatst Amandine Beyer een partita en een fantasie van de onvolprezen componisten Johann Vilsmayr en Nicola Matteis naast een sonate en partita van Johann Sebastian Bach.

Het wordt uitkijken naar de wijze waarop Amandine de ontelbare kwaliteiten en pracht van de barokviool zal etaleren.

J. S. Bach - Sonate, BWV 1005
J. Vilsmayr - Prima Partita à Violino solo Con Basso bellè imitate
N. Matteis - Fantasie in la
J. S. Bach - Partita, BWV 1006

Duoticket concerten op 22 en 23 maart: 27 euro

 

Amandine Beyer: barokviool - foto: Francois Sechet

 

Locatie Sint-Remigiuskerk Vucht
Aanvangsuur20:15
Prijs€16,00
+60€15,00
-26 / abo / groep€13,00