donderdag

24.03.2022

20:15

Podium - Klassiek

Ataneres Ensemble & Kugoni Trio

aangepast programma. P.S. It's all music

Opgelet: aangepast programma. Omwille van een vingerblessure van violist Nicolas Dupont van Kugoni Trio is het niet mogelijk om de oorspronkelijke productie Concerto Grosso in maart te presenteren. In overleg met Ataneres Ensemble en de leden van het Kugoni Trio stellen we een prachtig alternatief voor met pianist Bert Koch en saxofonist Kurt Bertels van Kugoni Trio in een solistenrol: P.S. IT'S ALL MUSIC. We verhuizen voor de gelegenheid ook naar de schouwburg van CC Maasmechelen.

Deze productie is een retrospectieve in de lange, avontuurlijke muzikale carrière van Maestro Piet Swerts. Zijn oudere werken van de jaren tachtig, met name Elegia, Martenizza, Rotations, staan in evenwicht met meer recente, zoals de Sonates, Chanson d’amour, Lake of Love en Drive Extended. Sommige stukken krijgen een nieuw kleedje door een hertaling met piano. Ook de verschillende inspiratiebronnen van Swerts zijn in het programma verwerkt. Zo wordt eigen muziek afgewisseld met zijn nieuwe subtiele arrangementen van de postume Nocturne van Chopin, het Adagio uit Beethoven's Keizersconcerto, de beroemde Gymnopé die van Satie en het sfeervolle Claire de Lune van Debussy.

De topsolisten voor dit concert zijn de Limburgse pianist Bert Koch en saxofonist Kurt Bertels. Zij worden hierbij geflankeerd door de dynamische en warme strijkers van het Ataneres Ensemble.

Het oorspronkelijke programma Concerto Grosso wordt verplaatst naar 19 april 2023,  volgend seizoen. 

Piet J. Swerts - Concerto for sax and piano - Allegro 
Piet J. Swerts - Chanson d’amour
L. v. Beethoven/Swerts - Concerto no 5 - Adagio
Piet J. Swerts - L'Absence
Piet J. Swerts - Scherzo
Piet J. Swerts - Elegia
Piet J. Swerts - Martenizza
F. Chopin/Swerts - Nocturne in cis
C. Debussy/Swerts - Clair de lune
E. Satie/Swerts - Piet J. Swerts - Sonata n°17 - ''Grief''
Gymnopédie n°1
Piet J. Swerts - Drive Extended
Piet J. Swerts - Lake of Love

Ataneres Ensemble - Kugoni Trio met Kurt Bertels: saxofoon - Nicolas Dupont: viool - Bert Koch: piano - foto Ataneres: Carl De Meyer - foto Kugoni Trio: Tysje Severens

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€16,00
abo / groep€12,00
-26€10,00