donderdag

07.12.2017

20:15

Podium - Theater

ARSENAAL/LAZARUS – LAZARUS speelt

Camus

Wat te doen met de slechte mop die leven heet? Dat was zo ongeveer de basisvraag in het opvallend samenhangende oeuvre van Albert Camus, grondlegger van het absurdisme, liefhebber van vrouwen en koloniaal tegen wil en dank. Het leven als ultieme daad van verzet tegen de zinloosheid.

CAMUS is theater dat hulde brengt aan de absurde held die Camus zelf geworden is, toen hij op zesenveertigjarige leeftijd overleed in een autoaccident, terwijl hij eigenlijk van plan was om de trein te nemen.

In, rond en tussen ‘s mans oeuvre gaat LAZARUS op zoek naar verwantschap, ontroering en engagement, naar opstand en aanvaarding, naar trefzekere woorden en kraakheldere gedachten, naar de geur van gebakken vis en de geluiden van een zomernacht aan zee.

Na hilarische bewerkingen van de Russen (Oblomow, Idioot en Karamazow) bijt Lazarus zich eigenzinnig en veelbelovend vast in het werk van Albert Camus. 

Gratis inleiding om 19.30u.

Camus is wat je noemt een voorstelling met een typische LAZARUS-stempel. Gedurfd, absurd, diepgravend en met een hoek af. Chezbartizz.com
Lees meer

tekst en spel: Koen De Graeve, Pieter Genard, Günther Lesage, Ryszard Turbiasz, Joris Van den Brande en Lien Thys - kostuum: Karen De Wolf - productie: ARSENAAL/LAZARUS - foto's: Raymond Mallentjer

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€15,00
+60€14,00
-26 / abo / groep€12,00