zondag

21.11.2021

15:00

Podium - Familie

Ariane Van Vliet en Alice Reijs

Ans en Wilma verdwaald (vanaf 6 jaar)

Ans en Wilma zijn vriendinnen. Ze zien elkaar elke dag en houden van babbelen. Ze babbelen werkelijk over alles. Normaal doen ze dat aan de keukentafel. Maar die morgen had Wilma een plan. Het plan om samen een wandeling te maken in het bos.

Maar wat gebeurt er als je de weg niet meer terugvindt? Ans en Wilma houden wel van een uitdaging! Maar hoe stoer is Wilma als het donker wordt?  Kan bange Ans wel slapen in een donker bos? En hebben de dames genoeg boterhammen voor onderweg?

In Ans en Wilma verdwaald zien we een stel kibbelende en kwetterende knotsgekke tantes aan het werk. Maar in de grappige dialogen komen onverwachts veel geheimen naar boven.

Alice Reijs en Ariane van Vliet inspireren zich voor de personages van Ans en Wilma op de onderlinge gesprekken van hun vijf dochters. Het levert hen herkenbare, vaak hilarische dialogen op.

Ariane van Vliet speelt o.a. ook bij Het Toneelhuis, HETPALEIS en Lazarus.
Alice Reijs ken je ongetwijfeld van Van Vlees en Bloed, Den Elfde van den Elfde, Met Man en Macht en Het Eiland.

Hun gelijknamige boek werd genomineerd voor de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen 2019/2020 en won De Boekenpauw 2019.

De Biechtstoel #150 Ans & Wilma verdwaald

Ariane van Vliet en Alice Reijs gaan voluit zoals ik spelers al lang niet meer voluit heb zien gaan op een scène. Uitvergroot en dapper op de rand van het geloofwaardige, dat wordt in dit geval übergeestig. Ook omdat de teksten erg goed geschreven zijn. Griet Op de Beeck in De Morgen

Zet Alice Reijs en Ariane van Vliet in één kamer en na tien minuten heeft iedereen de slappe lach. De Morgen

 

Op 21 november is het de 10de editie van de Kunstendag voor Kinderen.De fantastische illustrator Carll Cneut heeft een prachtige affiche ontwikkeld voor deze feestdag: Kunstendag voor Kinderen

tekst en spel: Ariane Van Vliet en Alice Reijs- foto: Koralique Photography

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur15:00
Prijs€8,00
abo / groep€7,00
-12€6,00