donderdag

02.05.2019

20:15

Podium - Klassiek

Annelien Van Wauwe & Zemlinsky Quartet

J. Suk, A. Zemlinsky, J. Brahms

De Belgische klarinettiste Annelien Van Wauwe, momenteel BBC New Generation Artist, wordt beschouwd als één van de meest boeiende en originele klarinettisten van haar generatie. Na haar wervelende doortocht in Maasmechelen met pianist Lucas Blondeel afgelopen seizoen nodigen we Annelien van Wauwe opnieuw uit. Dit keer wordt ze vergezeld door het geprezen Tsjechische Zemlinsky Quartet, dat in 2010 laureaat was van de gerenommeerde wedstrijd voor strijkkwartet in Bordeaux.

De rode draad doorheen het programma is componist Johannes Brahms. Alexander Zemlinsky, de componist naar wie het strijkkwartet is vernoemd, schreef zijn eerste strijkkwartet als ode aan Brahms, die ten tijde van zijn studententijd directeur was aan het conservatorium van Wenen.

Ook één van de mooiste werken voor klarinetkwintet kan niet ontbreken. Het melancholieke klarinetkwintet van Brahms wordt als één van de hoogtepunten uit de kamermuziekliteratuur genoemd. Annelien Van Wauwe en het Zemlinsky Quartet zullen het werk alle eer aan doen. Een avond om naar uit te kijken.

J. Suk - Meditation on Old Czech Chorale St. Wenceslas Op. 35a
A. Zemlinsky - Strijkkwartet Nr. 1 in A Op. 4
J. Brahms - kwintet voor klarinet en strijkkwartet in si klein Op. 115

Annelien Van Wauwe: klarinet - František Souček, Petr Střížek: viool - Petr Holman: altviool - Vladimír Fortin: cello - foto Annelien Van Wauwe: Christian Ruvolo - foto Zemlinsky Quartet: Ilona Sochorovà

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€17,00
abo / groep€16,00
-26€15,00