dinsdag

21.11.2017

20:15

Podium - Klassiek

Annelien Van Wauwe & Lucas Blondeel

R. Schumann, A. Berg, M. Weinberg, C. Saint-Saëns, L. Bassi

Klarinettiste Annelien Van Wauwe liet zich in 2012 internationaal opmerken met haar overwinning op de ARD International Music Competition in München. Sindsdien scheert ze hoge toppen. De luisteraars van Klara bekroonden haar in 2014 met de Publieksprijs in de categorie Jonge Belofte en in 2015 nomineerde de BBC haar als ‘New Generation Artist’. Gedurende twee jaar trad ze op met de symfonische orkesten van de BBC, speelde ze in de voornaamste concertzalen van het Verenigd Koninkrijk en werden verschillende concerten live uitgezonden op BBC Radio 3.

Annelien Van Wauwe deelt het podium met pianist Lucas Blondeel, die eveneens herhaaldelijk in de prijzen viel. In 2007 bereikte hij de halve finale van de Koningin Elisabethwedstrijd. Wat Lucas Blondeel uniek maakt, is zijn fascinatie voor de historische uitvoeringspraktijk en hoe hij die met de moderne vleugelpiano verzoent. Al op vierjarige leeftijd raakte hij geïntrigeerd door de pianoforte in de antiekzaak van zijn ouders, later volgde hij lessen bij onder andere Jos Van Immerseel. Vandaag concerteert hij zowel op historische als moderne klavieren.

In 2015 brachten Annelien Van Wauwe en Lucas Blondeel samen een cd uit met sonates van Prokofiev en Weinberg bij het label GENUIN. Nu zijn ze voor het eerst te gast in onze kamermuziekreeks met een programma waarin ze hulde brengen aan het bloedmooie repertoire voor klarinet en piano.

R. Schumann - Drei Romanzen Op. 94
A. Berg - Vier Stücke Op. 5
M. Weinberg - Klarinetsonate Op. 28
C. Saint-Saëns - Sonate in mi b klein Op. 167
L. Bassi - Fantasia da concerto ‘Rigoletto’ di Giuseppe Verdi

Annelien Van Wauwe: klarinet - Lucas Blondeel: piano - Marco Mertens: foto

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€14,00
abo / groep€13,00
-26€11,00