donderdag

07.02.2019

20:15

Podium - Klassiek

Anna Fusek & Federica Bianchi

Bach versus Telemann

Wat zou er gebeurd zijn, indien niet Johann Sebastian Bach maar Georg Philipp Telemann de betrekking had gekregen in de Thomaskirche van Leipzig? Zouden we dan nog steeds over zoveel religieuze muziek beschikken van Bach en over zoveel seculiere muziek van Telemann?

De twee verschillende professionele paden van beide barokcomponisten onderstrepen het cliché dat we vaak horen: dat Bach altijd diepgaand intens en serieus is, terwijl de werken van Telemann luchtig en makkelijk te beluisteren zijn. Het programma dat in de Sint-Remigiuskerk te Vucht wordt gebracht, probeert duidelijk te maken dat we een enorm rijk palet aan emoties en ideeën kunnen terugvinden in de muziek van beide componisten. Zo wordt Bachs amusante en lichtvoetige sonate BWV 1035 gecombineerd met de adembenemende tragische sonate in fa klein van Telemann. Tussendoor worden we getrakteerd op twee concerto’s van Bach voor solo klavecimbel naar werk van Antonio Vivaldi.

De multigetalenteerde Praagse Anna Fusek speelt van kleins af aan blokfluit, viool en piano. Naast haar muzikale studies heeft ze ook een opleiding filosofie en musicologie genoten en volgde ze acteerlessen. Federica Bianchi studeerde in 1999 af aan het conservatorium in Firenze en was al vanaf jonge leeftijd geïnteresseerd in historische en periode-instrumenten.

Laat je verrassen door deze parels uit de barokmuziek en zet je schrap voor een opwindende kennismaking met beide muzikanten.

G. P. Telemann - Sonate in do groot voor blokfluit en basso continuo, TWV 41:C2
J. S. Bach: Concerto re groot BWV 972 voor klavecimbel (naar het concerto D Dur Op. 3 nr. 9, TV 230 van Antonio Vivaldi)
J. S. Bach: Sonata sol klein voor blokfluit en basso continuo BWV 1034
G. P. Telemann: Solo Fantasia in fa klein voor blokfluit
G. P. Telemann: Sonata fa klein voor blokfluit en basso continuo, TWV 41:f1
J. S. Bach: Concerto sol groot BWV 973 voor klavecimbel (naar het concerto G dur Op. 7 nr. 8, RV 299 van Antonio Vivaldi)
J. S. Bach: Sonata fa groot voor blokfluit en basso continuo, BWV 1035

Anna Fusek: blokfluit - Federica Bianchi: klavecimbel - foto Fusek: Felix Broede

Locatie Sint-Remigiuskerk Vucht
Aanvangsuur20:15
Prijs€15,00
abo / groep€14,00
-26€13,00