zaterdag

13.10.2018

09:30

Lezingen - Venster op de Wereld

Alejandro Chavez Saenz - Venster op de Wereld Venster op de wereld

Klimaatonderzoek en bezoek aan Connecterra en Ecotron

+ Logo Klimaat

Na de sluiting van de mijn van Eisden in 1987 volgden plannen voor een herbestemming van de mijnsite zich in snel tempo op. Uiteindelijk zag het project Terhills het levenslicht, dat een belangrijk deel van het voormalige industriegebied van de mijn van Eisden als natuurgebied vrijwaarde. Het is hier dat Connecterra als hoofdtoegangspoort van het Nationaal Park Hoge Kempen fungeert en waar het moderne onderzoekscentrum Ecotron Hasselt University gelegen is.

Na de boeiende introductielezing Het weer is gek geworden door Alejandro Chavez Saenz, verplaatsen we ons naar Connecterra, waar we met met een ranger het mijnverleden verkennen.

Ben je benieuwd naar wat er zich afspeelt onder de 14 futuristische koepels van de Ecotron, dan is dit de unieke kans voor een bezoek. De Ecotron is een unieke, hoogtechnologische onderzoeksinstallatie waarin onderzoekers van UHasselt de effecten van klimaatverandering op de biodiversiteit bestuderen.Een gids neemt je mee op pad.

Je leert vandaag meer over het klimaat doorheen de geschiedenis en over de invloed van het klimaat op onze maatschappij. Kijk mee naar het verleden én de toekomst van ons klimaat!

organisatie: CC, Vormingplus Limburg i.s.m. vtbKultuur, De Bolster, Davidsfonds Maasmechelen en de bibliotheek

Deze lezing kadert in de lezingenreeks Het klimaat verandert, fake news? bestaande uit 2 lezingen (woensdag 3 en woensdag 10 oktober) én een bezoek aan Ecotron en Connecterra (met introductie in het cultuurcentrum) op zaterdag 13 oktober. Aan deze rondleiding kunnen 20 bezoekers deelnemen, snel reserveren is de boodschap!

Locatie Locatieproject, Cultuurcentrum
Aanvangsuur09:30
Prijs€9,00
+60€9,00
-26 / abo / groep€9,00