PER MAAND
PER CATEGORIE
Programma › The Child Soldier’s New Job (documentaire)
Ma 27 Maart 2017 19u15 Schouwburg Film
The Child Soldier’s New Job (documentaire)
Afrika Filmfestival Limburg 2017
& Route Irish (speelfilm)
Prijs 4.00 / +60 4.00 / -26, abo, groep 4.00 › Reserveren

Deze documentaire en film worden samen aangeboden omdat ze hetzelfde thema aansnijden. Waar de documentaire The Chidl soldier's new job registreert hoe kindsoldaten gerekruteerd worden in o.a. Sierra Leone, confronteert de speelfilm Route Irish van Ken Loach ons met wat er gebeurt in de landen waar ze worden ingezet.

The child soldier’s new job - 19.15 uur
Elke president huivert om troepen het veld in te sturen en ook in militaire middens gelden economische wetten. Oorlogen worden uitbesteed. De goedkoopste haalt de deal binnen. Zo zijn het niet 'onze' jongens die in bodybags thuiskomen, maar jongens ver weg. In de afgelopen jaren was dat elders vaak Afrika. Daar worden actief kindsoldaten gerekruteerd door private militaire organisaties,  goedkoop werkvolk met ervaring in oorlogvoeren. Regie: Mads Ellesøe - Mette Heide-Plus Pictures (2016)

Route Irish - 20.45 uur
Dit is het verhaal van twee mannen die als private veiligheidsagenten in Irak werken en hun leven wagen in een stad verscheurd door geweld en hebzucht. Wanneer Frankie wordt vermoord op Route Irish – de weg die de luchthaven van Bagdad verbindt met de Green Zone – is Fergus overmand door verdriet en schuldgevoel. Hij weigert de officiële verklaring te aanvaarden en is vastbesloten de waarheid te achterhalen. Deze film werd genomineerd op het filmfestival 2010 in Cannes. Regie: Ken Loach (2010).

SLUIT