PER MAAND
PER CATEGORIE
Programma › beeldsmederij DE MAAN
Di 21 Maart 2017 10u30 Schouwburg
beeldsmederij DE MAAN
Uilskuiken en Takkeling (2de en 3de leerjaar )
tekst: Raf Walschaerts - regie: Stef De Paepe - spel: Greet Jacobs, Thomas Van Caeneghem - appelaar: Joanna Vanhasbroeck - stel Appelaar: Raf Walschaerts en Greet Jacobs - figuren: Paul Contryn, Lieve Van Luyck - scenografie: Stef De Paepe, Stéphane Vloebergh, Paul Contryn – foto: Diego Franssens
met dank aan: Laika, Het Speelgoedmuseum en ZOO Antwerpen
Info en reservatie: linda.cesar@maasmechelen.be
Downloads
Lesmap
Deze voorstelling speelt ook om 13.30 uur

Appelaar is het huis van twee uilskuikens, genaamd Uilskuiken en Takkeling. Ze zijn zus en broer en later worden ze uil. Zoveel is zeker.
Appelaar blijft een boom. Maar geen gewone boom, want gewone bomen kunnen niet stappen, toch? Gewone bomen staan stil, wortels in de grond, toch? Appelaar niet. Appelaar wil weg, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Appelaar valt omver in zijn hoogmoed. Hoe krijgen Uilskuiken en Takkeling hun huis weer recht?

Uilskuiken en Takkeling is een verhaal over realiteit en fantasie, over wat onmogelijk is toch mogelijk maken, over grenzen verleggen. De tekst is een bewerking van een verhaal van schrijfster Ariane Sonck door Raf Walschaerts. Hij is bekend van Kommil Foo, maar evengoed van de talloze jeugdtheaterstukken die hij schreef en/of regisseerde.

In deze voorstelling wordt gebruik gemaakt van een stroboscoop.

Duur: 50 min.
Toegangsprijs: 3 euro
Max: 200
Omkadering: lesmap
Zeer fris en inventief allemaal. Met als hoogtepunt de slotscène. Hoewel De Maan een figurentheater is (…) wordt voor de laatste scène gekozen om enkel met audio (in surround!) te vertellen hoe beide vogels hun vleugels uitslaan. Geluid is het nieuwe beeld! Een verrassend geslaagde voorstelling. (Filip Tielens- cobra.be)
SLUIT