PER MAAND
PER CATEGORIE
Programma › Peter Verlinden - Venster op de wereld
Wo 10 Mei 2017 20u15 Schouwburg Lezing (VOW)
Peter Verlinden - Venster op de wereld
MASSAMEDIA: VREDESDUIVEN OF OORLOGSSTOKERS?
Prijs 9.00 / +60 9.00 / -26, abo, groep 9.00 › Reserveren
Organisatie: CC, Vormingplus Limburg i.s.m vtbKultuur, De Bolster en Davidsfonds
OPGELET DATUMWIJZIGING!
Peter Verlinden (°1957) werkt al meer dan een kwarteeuw voor de VRT (radio en televisie) en is uitgegroeid tot dé Afrika-kenner van de openbare omroep. Die ervaring en zijn vele publicaties koppelt hij aan het bestaande academische onderzoek in deze materie.
Zelf studeerde hij politieke- en communicatiewetenschappen en antropologie aan de KU Leuven, waar hij nu ook gastdocent is (‘Media en Internationale Conflicten’, master politieke wetenschappen).

In deze lezing legt journalist Peter Verlinden aan de hand van vele concrete voorbeelden uit hoe de massamedia omgaan met oorlog en vrede, met terrorisme en de vluchtelingencrisis, met (internationale) conflicten. Hij verklaart waarom bepaalde keuzes gemaakt worden in de massamedia en meer concreet in de televisie-berichtgeving, zoals ook bij de VRT.
Vanuit zijn persoonlijke ervaring en academische kennis heeft Peter Verlinden een zeer kritische kijk ontwikkeld op de rol van massamedia bij oorlog en vrede, ook vlak bij ons.

Op het einde van de lezing toetst hij deze visie graag aan de reacties bij het publiek en gaat hij eventueel de discussie aan over wat er kan en moet veranderen bij de (Vlaamse) massamedia.
SLUIT