PER MAAND
PER CATEGORIE
Programma › Diego Ares
Do 18 Mei 2017 20u15 Sint-Pieterskerk Leut Klassiek
Diego Ares
Antonio Soler: el Diablo vestido de fraile - werk voor klavecimbel
Diego Ares: klavecimbel - Laurent Bécot Ruiz: foto
Prijs 14.00 / +60 13.00 / -26, abo, groep 12.00 › Reserveren
A. Soler - 11 Sonates voor klavecimbel, Preludio & Fandango
Broeder Antonio Soler brengt elke dag mooiere en mooiere sonates voort. Spaanse edelman,1765

Diego Ares is een bijzonder begaafde klavecinist, die al van in zijn vroege jeugd begeesterd is door het werk van Antonio Soler (1729-1783). Zijn solo-cd’s voor het label Pan Classics werden geprezen door pers en publiek. De cd El Diablo vestido de fraile met klavecimbelmuziek van Antonio Soler - alias ‘de duivel’, verkleed als een monnik’ - ontving onder meer een Diapason d’Or, net zoals zijn tweede solo-cd Vivi felice met klavecimbelsonates van Domenico Scarlatti, tijdgenoot en leermeester van Soler. De cd Sol de mi Fortuna, zijn eerste opname voor het gerespecteerde label Harmonia Mundi, stond opnieuw in het teken van onbekende sonates van Soler. Het betrof hier een eerste opname van ‘gevonden’ partituren die in de Morgan-bibliotheek van New York ontdekt werden. Ook deze Soler-cd werd bedolven onder de lofbetuigingen (Diapason d’Or, Choc de Classica, Pianiste’s Maestro).

Soler leefde vanaf zijn  23ste  tot aan zijn dood, 31 jaar later, als novice/monnik nabij El Escorial, Madrid. Naast gebed, bezinning en landbouwwerk was er ook ruimte voor muziek. Hij was organist in het klooster en produceerde bovendien meer dan 500 muziekwerken, waaronder 150 betoverende sonates voor klavier. Geniet van Solers ongekende schoonheid en rijkdom, in de handen van een meer dan uitzonderlijk musicus: Diego Ares.  

Diego Ares has that rare, undefinable something that one usually associates with film actors: charisma, star quality, you name it. He has fantastic articulation, and displays equal amounts of precision, temperament, elegance, sense of drama, passion, and bravado. Fanfare Magazine
SLUIT