PER MAAND
PER CATEGORIE
Programma › Guido de Neve
Di 9 Mei 2017 20u15 Sint-Remigiuskerk Vucht Klassiek
Guido de Neve
Gestörte Seele: J.S. Bach, G.de Neve, E. Ysaÿe, G. Tartini
Guido de Neve: viool
Prijs 13.00 / +60 12.00 / -26, abo, groep 11.00 › Reserveren
J.S. Bach - Adagio en Fuga uit de Sonate nr. 3 in C BWV 1005 
G. de Neve - Gestörte Seele 1, 2 & 3
G. Tartini - Sonate in g Duivelssonate E. Ysaÿe - Sonate in e Op. 27 nr. 4
Guido de Neve is een graag geziene muzikale gast in Maasmechelen. Hij gaf tal van begeesterende concerten in duo met Jan Michiels, maar is ook een bijzonder inspirerend soloviolist, veelzijdig en virtuoos.  

Guido de Neve vertolkt drie standaardwerken uit de vioolliteratuur van Bach, Ysaÿe en Tartini. Driemaal muzikale kracht en emotie, in de muzikale taal die typisch is voor elk van deze componisten: eerst de kenmerkende balans tussen emotie en devotie bij Bach; dan de tedere emotionaliteit van Ysaÿe in een taal die zo eigen is aan hemzelf, maar ook sterk teruggrijpt naar de ontwikkeling die Bach hem aangereikt heeft; en dan terug naar de barok, enkele jaren later dan Bach, naar een werk dat omhuld is door legendes over zijn ontstaansgeschiedenis. Tartini zou deze sonate geschreven hebben na een droom waarin de duivel viool speelde naast zijn bed en zo zou deze sonate symbool staan voor Tartini’s gevecht met zijn innerlijke demonen. Tussendoor wordt u verrast door enkele korte intermezzi, die Guido de Neve zelf schreef.  

Guido de Neve brengt dit programma op drie violen: de barokviool, de romantische viool en de moderne viool, waarmee hij doelbewust de klankwerelden van de verschillende instrumenten wil exploreren. Als barokviool bespeelt hij een Hendrik Willems uit 1692, voor romantische viool speelt hij op één van de weinig overgebleven violen van de Antwerpse bouwer Mathys Hofmans (1650) en zijn moderne viool is een Boheemse kopie van een Ruggieri.  
 
SLUIT