PER MAAND
PER CATEGORIE
Programma › Goeyvaerts Strijktrio & Leandro Marziotte
Do 20 April 2017 20u15 Sint-Remigiuskerk Vucht Klassiek
Goeyvaerts Strijktrio & Leandro Marziotte
Nuages & Nuages: G. Aperghis, S. Gubaidulina, A. Pärt, A. Raskatov, e.a
Kristien Roels: viool - Kris Matthynssens: altviool - Pieter Stas: cello
Leandro Marziotte: contratenor
Prijs 14.00 / +60 13.00 / -26, abo, groep 12.00 › Reserveren
G. Aperghis - Desir (solo)
G. Bryars - Incipit Vita Nova
P. De Clerck - A stringtrio - Prologo  & Allegretto Semplice
S. Gubaidulina - Strijktrio - deel I & II
A. Pärt - Es Sang vor langen Jahren
A. Raskatov - Let there be night - deel I, III & V
A. Volkonsky - Was noch lebt, Ebene
Het Goeyvaerts Strijktrio bestaat sinds 1997 en concentreert zich uitsluitend op het 20ste- en 21ste-eeuwse repertoire. Het ontleent zijn naam aan de Belgische componist Karel Goeyvaerts (1929-1993), die een belangrijke rol speelde in de ontwikkelingen binnen de Europese nieuwe muziek.

De cd met strijktrio's van Schönberg, Webern en Schnittke verscheen bij het gerenommeerde label Challenge Records en ontving in verschillende magazines de hoogste quotering, een Gouden Label bij Klasssiek Centraal en een aanbeveling in Gramophone. In 2012 verscheen een nieuwe cd met trio's van Gubaidulina, Knaifel, Paiberdin en Kancheli. Het trio lanceerde in 2014 vervolgens Stabat Mater, bestaande uit Arvo Pärts Stabat Mater in reine stemming en Simeron van Ivan Moody. Deze cd werd overladen met superlatieven en bekroond met o.m. een Edison Award. Het trio werd uitgeroepen tot Ensemble van het jaar door Klara. In 2016 verscheen Whispers of Titans met strijktrio’s van Niklolaj Korndorf and Henryk Górecki.

Het Goeyvaerts Trio komt naar Maasmechelen met contratenor Leandro Marziotte, winnaar van de Jury- en de Publieksprijs van de Internationale Händel Wedstrijd 2014 in Göttingen. Van oorsprong een barokzanger, heeft deze contratenor grote affiniteit met het hedendaagse repertoire en gaat hij een symbiose aan met het trio in een programma over de mijmering en gedachten die als wolken voorbijdrijven.

Wat de musici qua concentratie en nauwgezet presteren grenst aan het onmogelijke. Luister
SLUIT