PER MAAND
PER CATEGORIE
Programma › Timbuktu
Za 6 Mei 2017 19u00 Schouwburg Film
Timbuktu
Afrika Filmfestival Limburg 2017
Abderrahmane Sissako - 2014
Prijs 4.00 / +60 4.00 / -26, abo, groep 4.00 › Reserveren
Combinatieticket: indien u naar het concert van Kel Assouf om 21 uur komt, ontvangt u het filmticket er gratis bij.
Veehoeder Kidane leeft vredig met zijn familie nabij Timboektoe, dat bezet is door de islamitische groepering Ansar Dine. De bevolking wordt onderdrukt en muziek, lachen, sigaretten en zelfs voetbal zijn verboden. Absurde vonnissen worden zonder vorm van proces uitgesproken. Kidane doodt per ongeluk een visser tijdens een ruzie over het slachten van zijn koe. Hij ervaart daarna ‘de gerechtigheid’ uitgeoefend door de bezetters.

Timbuktu, geregisseerd door Abderrahmane Sissako ging in première op 15 mei 2014 in de competitie van het Filmfestival van Cannes. De film werd geselecteerd voor de Oscar voor niet-Engelstalige film. Met zeven Césars was Timbuktu in 2015 de grootste winnaar op de 40ste César-uitreiking.

Timbuktu wordt om 21 uur gevolgd door Tikounen, het concert van Kel Assouf met hoofdrolspeelster Toulou Kiki in de line-up van de groep. Ze is één van leading vocals en speelt percussie.

Abderrahmane Sissoko gaat de islamisering te lijf met humor en humanisme in het doordachte en doorvoelde 'Timbuktu'. Focus Knack

Mauretanië maakt kans op een Oscar met verontrustende prachtfilm 'Timbuktu'. De Morgen.be ****
SLUIT