PER MAAND
PER CATEGORIE
Programma › Kel Assouf
Za 6 Mei 2017 21u00 Schouwburg Muziek
Kel Assouf
Afrika Filmfestival Limburg 2017
Tikounen Tour
Anana Harouna: zang - Toulou Kiki: gitaar, zang, percussie - Sofyann Ben Youssef: piano, gitaar - Mathieu Mirol: bas - Olivier Penu: slagwerk
Prijs 15.00 / +60 14.00 / -26, abo, groep 14.00 › Reserveren
In de line-up van de band duikt Toulou Kiki op, bekend van haar rol als actrice in de film Timbuktu. De film speelt op 6 mei om 19 uur. Indien u naar het concert komt, ontvangt u het filmticket er gratis bij.
Peter Vantyghem, muziekjournalist van De Standaard, tipt 'Tikkounen'  in zijn persoonlijke top 10 van beste albums van 2016!

'Kel Assouf' betekent zowel ‘zoon van de woestijn’ als ‘zoon van het oneindige’ en ‘zoon van de eenzaamheid’. Vanuit deze betekenissen ontstond enkele jaren geleden in Brussel de groep Kel Assouf rond de Nigerese zanger-gitarist Aboubacar Anana Harouna. Hij liet zich in zijn muziek inspireren door de culturele diversiteit van de stad, zijn eigen Touareg-cultuur en reggae, afrobeat, funk en zelfs een vleugje latin.

In het voorjaar van 2016 bracht de band het tweede album Tikounen uit. Vertaald uit het Tamasheq betekent 'Tikounen' verbazing, zelfs verbijstering. Daarmee geeft Kel Assouf uiting aan een gevoel van onmacht bij het zien van alle geweld en onrechtvaardigheid in de wereld. In Tikounen hebben de afrobeat- en reggae-invloeden uit de vorige plaat Tin Hanane plaatsgemaakt voor een stevige dosis rockgitaren, een sound die deels op rekening komt van de Tunesische producer Sofyann Ben Youssef.
Tikounen
telt twaalf nieuwe songs, die traditiegetrouw steunen op monotone, bluesy luiten, hitsige percussie en veel harmonie. Tikounen klinkt rauw, modern, passioneel en wild!

Kom en geniet van deze prachtige woestijnblues, die u meeneemt in een muzikale trance en een zalige glimlach om uw lippen tovert.SLUIT