PER MAAND
PER CATEGORIE
Programma › Stef Bos
Wo 26 April 2017 20u15 Schouwburg Muziek
Stef Bos
Wereldwijd
Stef Bos: zang - Steven Cornillie: toetsen - René van Mierlo: gitaar - Lené te Voortwis: bas - Martin de Wagter: drums - Pascale Lagarde: foto
Prijs 20.00 / +60 19.00 / -26, abo, groep 18.00 › Reserveren
Stef Bos heeft een eigen plaats veroverd in de Nederlandstalige muziek. Hij neemt muzikale foto’s van uitzichten en inzichten. Hij gebruikt in zijn songs de kleuren van weemoed, ironie en lichtheid. Hij zoekt op de grens van de poëzie naar een schijnbare eenvoud. 

Uitzichten en inzichten zijn er in overvloed. Stef Bos reisde de afgelopen tien jaar de wereld rond en brengt nu zijn indrukken samen in de nieuwe voorstelling Wereldwijd. We reizen mee van de Balkan tot Afrika, van Mexico tot de Lage Landen. Van binnen naar buiten. Van hoog naar laag. Van droom naar werkelijkheid. Van ver naar dichtbij en terug naar huis. Wereldwijd is een wereldreis, in verhalen en muziek, een feest van verscheidenheid, maar ook een zoektocht naar wat ons verbindt.

Stef Bos heeft een dichterlijke, soms filosofische instelling, die steeds opnieuw prachtige Nederlandstalige nummers oplevert, gezongen met een intens warme stem. In onze knusse theaterzaal komen zijn woorden en muziek volledig tot hun recht.
Deze man heeft, steeds verder weg van mediageniek vertoon, een eigen stijl gevonden die nu in volle rijpheid opengebloeid is. De Standaard
SLUIT