PER MAAND
PER CATEGORIE
Programma › Zap Mama
Do 30 Maart 2017 20u15 Schouwburg Muziek
Zap Mama
Afrika Filmfestival Limburg 2017
In concert

Prijs 23.00 / +60 20.00 / -26, abo, groep 20.00 › Reserveren
Zap Mama is zonder twijfel één van de Belgische groepen die internationaal het meest succes oogstte in de afgelopen decennia. De samenstelling van de band wisselde, maar de Belgisch-Congolese frontzangeres Marie Daulne bleef een vaste waarde. Zij staat garant voor het blijvend internationaal succes van Zap Mama.

Gebruikmakend van het organisch geluid van de menselijke stem heeft Zap Mama de voorbije vijfentwintig jaar een eigen karakteristieke sound ontwikkeld. De muziek vertrekt van haast pure a capella, maar flirt succesvol met andere muzikale stijlen, zoals de Braziliaanse vibe, jazz, pop, funk, reggae en soul. De groep ontroerde wereldwijd de harten van menig muziekliefhebber. De BBC draaide een documentaire over Zap Mama, de groep werd genomineerd voor een Grammy en collega-muzikanten Sting, Peter Gabriel en David Byrne spraken hun bewondering uit voor de frisse combinatie van westerse pop met soul, gospel en Afro-Cubaanse ritmes.

Marie Daulne engageert zich ook sterk in humane en maatschappelijke projecten. Eind 2015 nam ze met o.a. Daan, Guy Swinnen, Beverly Jo Scott, Stéphanie Blanchoud de single Walk on water op, ten voordele van Artsen zonder Grenzen.

Binnenkort bestaat Zap Mama vijfentwintig jaar, hoog tijd dus voor een nieuwe cd die aangekondigd wordt met de singel We Go en waarop - zo hebben we uit goede bron vernomen - frontvrouw Marie Daulne inzet op haar fantastische stem.

Klik op de foto voor 2 fragmenten.
De muziek van Zap Mama vormt een venster op de wereld. Bij het speelse stemmenspel van dit vrouwelijke zestal gaat de zon spontaan schijnen. ‘Wij willen onze levensvreugde delen met anderen. Dat gevoel kunnen vertalen in muziek, doet nog altijd enorm veel deugd’. Het Belang van Limburg
SLUIT