PER MAAND
PER CATEGORIE
Programma › VEIN feat. Andy Sheppard
Do 27 April 2017 20u30 Schouwburg Jazz
VEIN feat. Andy Sheppard
PROGRAMMAWIJZIGING
Andy Sheppard: altsax - Michael Arbenz: piano -Thomas Lähns: contrabas - Florian Arbenz: drums

Prijs 15.00 / +60 15.00 / -26, abo, groep 14.00 / MFJ 14.00 › Reserveren
Dit concert werd oorspronkelijk aangekondigd met Greg Osby, die omwille van agendaproblemen echter niet aanwezig kan zijn. Altsaxofonist Andy Sheppard neemt zijn plaats in.

Het Zwitserse pianotrio VEIN kan zich meten met de allergrootsten en verheft het principe van het samenspel tot ongeziene hoogte. Een perfecte balans en dosering van de individuele stemmen, tal van melodische en dynamische verrassingen, die met de grootst mogelijke precisie worden uitgevoerd: het zijn slechts enkele van de vele kwaliteiten van dit trio.
Pianist Michael Arbenz wordt door de Frankurter Algemeine Zeitung bovendien gezien als een verborgen wereldster, die op hetzelfde niveau staat als Brad Mehldau en Jacky Terrasson.

Een van de krachten van het trio is de regelmatige samenwerking met internationale musici, zoals Dave Liebman en Glen Ferris.
Dit keer werken ze samen met saxofonist Andy Sheppard. Andy Sheppard is één van de meest intrigerende en veelzijdige Britse musici. Sterk geïnspireerd dor de muziek van John Coltrane ontwikkelde Andy Sheppard  zijn eigen stijl. In 2008 tekende hij bij het ECM-label. Sheppard staat bekend om zijn veelzijdige samenwerkingsprojecten en het bewandelen van niet-platgetreden paden naar Braziliaanse, Indiase, hedendaagse klassieke muziek en folk. Sheppard werkte samen met toonaangevende jazzmusici als Carla Bley, George Russell en Gil Evans.

Ook met de Zwitsers van VEIN is de symbiose compleet. Ze complementeren elkaar, dagen elkaar uit en verkennen samen nieuwe horizonten.

This music is some of the finest that jazz connoisseurs have heard in a long time. die Redaktion

Anybody who wants something truly new in the piano trio format would do well to hear this one. Cadence
SLUIT