PER MAAND
PER CATEGORIE
Programma › Jan Decorte/ Bloet, Comp. Marius & Kaaitheater
Wo 16 November 2016 20u15 Schouwburg Theater
Jan Decorte/ Bloet, Comp. Marius & Kaaitheater
Ne Swarte (J. Decorte)
spel: Jan Decorte, Sigrid Vinks, Waas Gramser, Kris Van Trier, Herwig Ilegems - tekst en regie: Jan Decorte - decor: Jan Decorte, Johan Daenen - kostuums: Jan Decorte, Sigrid Vinks, Sofie D’Hoore - licht: Jan Decorte, Luc Schaltin - productie: Bloet - coproductie: Comp. Marius & Kaaitheater - foto: Danny Willems
Prijs 14.00 / +60 13.00 / -26, abo, groep 11.00 › Reserveren
Jan Decorte zet zijn eigenzinnige bewerkingen van Shakespeare verder en presenteert na Wintervögelchen (A Winters’s Tale), Niks of niks (Much Ado About Nothing) en Shylock (The Merchant of Venice) Ne Swarte, een bewerking van Othello.

De donkere vreemdeling Othello is goed geïntegreerd in het Italiaanse Venetië. Hij krijgt als generaal respect van zijn manschappen en bovendien kon hij de mooie senatorsdochter Desdemona aan zich binden. Alles lijkt goed te gaan in zijn nieuwe thuisland, maar dat is buiten Jago gerekend. Zijn beste vriend en ondergeschikte voelt zich op meerdere vlakken gepasseerd door Othello en zint op wraak.

Jan Decorte schrijft met Ne Swarte in zijn gekende ‘kindlijke’ en ontwrichtend brutale idioom een scherpe theatertekst over passie, jaloezie, ambitie en wraak. Hij ontbeent het stuk en maakt er een radicale poëtische herschrijving van. Onder de ogenschijnlijk simpele vertelling schuilt een diepe waarheid, die ons allen beroert en aan het mysterie van het leven zelf raakt. Het zal knetteren, want naast Jan Decorte en Sigrid Vinks staan Waas Gramser, Kris Van Trier van Comp. Marius en Herwig Ilegems (o.a. Van Vlees en Bloed) op het podium.
SLUIT