PER MAAND
PER CATEGORIE
Programma › Jonathan Burrows & Matteo Fargion
Di 28 Maart 2017 20u15 Schouwburg Theater
Jonathan Burrows & Matteo Fargion
Double Bill - Body Not Fit for Purpose & I Am Sitting In A Room
Van en met Jonathan Burrows en Matteo Fargion - coproductie: Kaaitheater, PACT Zollverein, Sadler’s Wells Theatre en BIT Teatergarasjen - Body Not Fit For Purpose, gesteund door publieke fondsenwerving via de Nationale Loterij Arts Council England - foto: Ben Parks

Prijs 13.00 / +60 12.00 / -26, abo, groep 10.00 › Reserveren
Volg het project 52 Portraits van Jonathan Burrows, Matteo Fargion en Hugo Glendinning op: http://52portraits.co.uk/
Met hun speelse maar strak gecomponeerde duetten balanceren choreograaf Jonathan Burrows en componist Matteo Fargion ergens tussen dans, muziek, comedy en performance art. Het bracht hen in alle uithoeken van de wereld.

De voorbije twaalf jaar creëerden de twee artiesten een reeks duetten die de formaliteit van een klassieke muziekcompositie mixen met de open en vaak anarchistische benadering van performance en publiek. Hun werk behaagt en stemt tegelijk tot nadenken. Jonathan Burrows en Matteo Fargion presenteren een double bill van twee bijzondere duetten.

Body Not Fit For Purpose is hun eerste openlijk politieke werk. Uitgangspunt is de nutteloosheid van dans om iets van enig echt belang uit te drukken en tegelijk de inherente, glorieus gekke radicaliteit van de poging daartoe. De voorstelling werd gemaakt in opdracht van de Biënnale van Venetië 2014.

Daarna brengen ze een nieuwe versie van Alvin Lucier’s iconische muziekperformance I Am Sitting In A Room uit 1969, dat onder meer in het MOMA in New York werd opgevoerd. Lucier’s compositie voor stem en taperecorder hanteert de principes van de minimale muziek en wordt op een geheel unieke wijze door Jonathan en Matteo geherinterpreteerd.

To find similar comic turns with serious twists, look toward Chaplin, Beckett and Shakespeare…The Gazette (Montreal)
SLUIT