vrijdag

22.09.2017

20:15

Podium - Theater

Wim Opbrouck / NTGent

We Free Kings

Wim Opbrouck en Wilfried de Jong (o.a. presentator Zomergasten) worden wakker op het toneel. Tussen hun bedden bevindt zich een spanlaken van twintig meter. Een zee van ruimte. Hoe die te overbruggen?

Met rituelen. Met muziek. Met dans. Dingen die op toneel gedaan moeten worden, anders wordt er niet geleefd. In een wereld die steeds complexer wordt, gaan deze heren op zoek naar vrijheid. Hun gids? Jazz. Muziek op het scherp van de snede, als bevrijding van de geest. Intiem. Wild. Heftig.

In We Free Kings, een onstuimige hommage aan het avontuurlijke karakter van de jazz, gooien twee rasperformers alles in de strijd. Dit is muziektheater met een missie: vrijheid als hoogste goed, in een wereld waarin steeds meer aan banden wordt gelegd. Opbrouck en de Jong zoeken een weg uit de bekrompenheid met een eigenzinnige selectie van persoonlijke favorieten en regelrechte jazzklassiekers. There is no such thing as silence.

We Free Kings vertelt over mijmerende koningen, dansende herten, vriendschap en vrijheid. Een wondermooie seizoensopener!

 

Een dans, een duet, perfect synchroon, eindeloos lang tot de uitputting. Geen stillekes begin, maar een mokerslag! Bakai! Freedom!!! Tien minuten twee sjamanen zien dansen onder de douche. Stomend. Dampend en stampend. (...) Lieve groet! Wim (fragment uit mailverkeer tussen Wim en Wilfried)

Deze keer slaagt hij er samen met muzikale zielsverwant De Jong opnieuw in de toeschouwers als catharsis een gevoel van samenhorigheid te geven en de weidse zaal om te toveren in een stemmige bruine kroeg. Pretentieloos, ontwapenend, hartverwarmend. De Morgen *****

concept, spel & muziekselectie: Wim Opbrouck & Wilfried de Jong - met liefdevolle medewerking van Flup Beys, Ferre Carron, An De Mol, Ilka De Wilde, Laura Ergo, Luc Goedertier, Koen Haagdorens, Katelijne Laevens, Bart Meeusen, Sander Michiels, An Miller, Ron Reuman, Mark Van Denesse & Peter Verhelst - regie: Johan Simons - dramaturgie: Steven Heene - foto: Phile Deprez

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€16,00
+60€15,00
-26 / abo / groep€14,00